IN CAUTAREA UNOR SENTIMENTE VIZUALE SPRE TOT CEEA CE ESTE POSIBIL

IN CAUTAREA UNOR SENTIMENTE VIZUALE SPRE TOT CEEA CE ESTE POSIBIL

marți, 19 ianuarie 2010

Examination / feelings of student
Un comentariu:

 1. 1. ACTIVITATEA DIDACTICA
  Imi desfasor activitatea didactica la Universitatea Tibiscus din Timisoara, Facultatea de Design, unde asist la cursurile disciplinelor:
  Design de produs I, an I;
  Design de produs II, an II;
  Design de produs III, an III;
  Bazele compozitiei pentru design, an I;
  Studiul compozitiei tridimensionale, an II;
  Studiu Bionic;
  Practica.


  Bazele compozitiei pentru design
  La orele de seminar coordonez realizarea lucrarilor practice ale studentilor, incepand cu elaborarea unui demers bazat pe o ierarhie prestabilita care cuprinde etapele importante in compozitie, desen sau volum, de la schite de idei pana la definitivarea acestora. Urmaresc dezvoltarea sensibilitatii compozitionale cat si elaborarea creativitatii, dobandirea unor cunostiinte practice, insusirea tehnicilor de machetare in bidimensional si tridimensional.

  Design de produs
  La orele de seminar coordonez realizarea lucrarilor practice ale studentilor, respectiv conceperea unor obiecte (produse in serie), incepand de la schite de idei, puneri la scara, dimensionare, ridicare in volum, machetare, modelare 3 D si realizarea planselor finale (tehnice de atmosfera) in diferite tehnici care implica computerul, ulterior elaborand un ansamblu pentru expunere pe suport digital (print) care sustine impreuna cu machetele de studiu sau finale tema proiectului.

  Bazele compozitiei tridimensionale
  La orele de seminar coordonez realizarea lucrarilor practice ale studentilor incepand cu construirea in bidimensional a diferitelor forme geometrice (teme) care ulterior vor deveni tridimensionale (poliedre regulate sau semiregulate, structuri spatiale sau echipartitii). Urmaresc dezvoltarea sensibilitatii vizuale, vederea in spatiu, dobandirea unor cunostiinte practice, insusirea tehnicilor de a opera cu tipuri de materiale, adezivi si reprezentari tridimensionale pe calculator. Orele de seminar au rolul de a fixa mai bine cunostiintele teoretice dobandite la orele de curs, dezvoltarea creativitatii, originalitatii, vederii in spatiu pentru o foarte buna aplicarea a formelor tridimensionale in diferite domenii ale artelor vizuale.

  Studiu Bionic
  La orele de seminar coordonez realizarea lucrarilor practice ale studentilor pornind de la o analiza asupra obiectelor din natura, executand schite si realizand o metamorfoza spre un obiect functional care ulterior poate fi produs in serie. Urmaresc dezvoltarea sensibilitatii plastice, simtul empiric, dobandirea unor cunostiinte practice, insusirea tehnicilor de a opera cu tipurile de materiale, abilitati in obtinerea pigmentilor si patinelor existente in subiectul natural.

  Practica
  La orele de practica coordonez realizarea unor lucrari incepand cu elementele de baza ale desenului artistic, perspectivei libere, dimensionarii, puneri la scara pana la etapele de realizare in diferite tehnici clasice sau digitale a proiectelor propuse. Urmaresc dezvoltarea intelegerii demersului prin care studentul poate executa etapa cu etapa profesional proiectul dat.

  RăspundețiȘtergere