IN CAUTAREA UNOR SENTIMENTE VIZUALE SPRE TOT CEEA CE ESTE POSIBIL

IN CAUTAREA UNOR SENTIMENTE VIZUALE  SPRE TOT CEEA CE ESTE POSIBIL

luni, 19 decembrie 2011

DESIGN / lucru cu Studentii / Proiect INSPIRED 2011

INSPIRED este un concurs de idei online organizat de Asociatia INSPIRED. Concursul se adreseaza tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18-35 de ani care doresc sa-si inceapa o cariera intr-unul din domeniile vizate de Inspired, cat si celor care sunt deja activi in profesiile respective. Principala platforma de desfasurare a competitiei este www.concurs-inspired.ro.
Anuntat   pe 5 octombrie 2011, la Grand Cafe Van Gogh - Bucuresti, caravana Inspired a lansat concursul si la Facultatea Tibiscus - Timisoara, anuntand temele de anul acesta la cele 9 categorii: Accesories, Architecture, Dramaturgy, Graphic Design, Illustration, Interior Design, Fashion Design, Photography si Product Design.
Anul acesta, facultatea se poate mandri cu un important loc II la sectiunea Product Design, premiu obtinut de studenta Gina-Nela Dragomir (Tufis), cu media 8.38. Tema propusa s-a intitulat „Dusul – ca spatiu si functionalitate” si s-a dorit ca proiectele participante sa fie inovante, creative, nu doar corect rezolvate.
Gina Dragomir (Tufis) a terminat Facultatea de Fizica (sectia Fizica-Informatica), la Universitatea din Craiova, in anul 2006,urmand apoi Studiile Aprofundate in Teoria Cuantica a Campului.  Dobandind inca din timpul facultatii, o pasiune pentru design, Gina a ales sa profeseze ca si graphic designer dupa terminare studiilor. O parte dintre proiectele sale se pot gasi pe site-ul  www.ginutza.com.  Anul trecut s-a inscris la Facultatea de Design,sectia Product Design, Universitatea Tibiscus – Timisoara, considerand ca talentul artistic nu este suficient daca nu are si o baza teoretica si daca nu iti doresti sa evoluezi in fiecare zi.
Asadar, datorita imaginatiei si talentului propriu, precum si a indrumarii unor profesori dedicati din cadrul facultatii, precum asist. Catalin Negrea, proiectul intitulat “Dusul Eco-Cobra”, a primit aprecieri pozitive din partea juriului, obtinand astfel un bine-meritat loc II.
“Anul acesta am facut cunostinta cu o materie noua – interdisciplinara – Bionica, predata de dl. profesor Marian Adrian. M-a fascinat inca de la inceput acest domeniu. Dorind initial sa realizez o tema de bionica, am reusit de fapt sa “rezolv” tema pentru concurs, inspirata fiind din formele curbe ale Cobrei Indiene, care ofera un spectacol minunat in momentul in care se simte atacata, prin deschiderea celor doua “aripi” laterale. Formand o mica echipa cu studentul Vancea Marius (anul II), care a ajutat la crearea 3D a obiectului, am reusit sa creez un corp de dus inovativ, original si multifunctional, exact asa cum mi l-am imaginat. ” a declarat studenta.
Gala Premiilor Inspired 2011 a avut loc Vineri, 16 decembrie, la Atelierul de Productie de pe Splaiul Unirii – Bucuresti. Tineri talentati,studenti, dar si iubitori de arta, s-au adunat in numar mare anul acesta pentru a afla care sunt cei mai `inspired` tineri ai momentului. Gala a debutat cu expozitia "Red Bull Art of Can" in timp ce lucrarile finaliste din concurs, au rulat pe 7 monitoare mari pana la finalul evenimentului. In jurul orei 20:30 s-au anuntat si mult asteptatele premii la cele 9 categorii, seara continuand cu un concert sustinut de trupa Moonlight Breakfast.
text BY GINUTZA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu